Visoki predstavnik u Grudama
0

"Violeta je prva ušla u EU"

Sarajevo-x.com
Specijalni predstavnik Evropske unije za BiH gospodin Valentin Inzko posjetio je Violetu, jednu od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija. Ovim posjetom naglasio je značaj uspjeha modernih BiH kompanija za razvoj gospodarstva zemlje.

Zajedno sa gospodinom Petrom Ćorlukom, predsjednikom Uprave Violete, obišao je svih sedam proizvodnih linija. Posebno je bio zainteresiran za najmoderniju liniju dječjih pelena i higijenskih uložaka koji se izvoze i u EU. I sam je kupac Violetinih proizvoda, kaže Inzko.

Pored vrlo pozitivnih komentara o viđenoj tehnologiji i Violeta brandu naglasio je značaj ovakvih uspješnih projekata za integracije BiH u EU. Gospodin Inzko interesirao se za probleme u gospodarstvu, a tom prilikom gospodin Ćorluka je izjavio: "Proteklih godina izgradili smo premium brand koji će, jačanjem infrastrukture i pravne države i ulaskom BiH u EU, steći bolje uvjete za još veći uspjeh. Samo u pozitivnom okruženju moguće je ostvariti potpuni uspjeh."
Nakon posjete i razgovora sa menadžmentom Violete specijalni predstavnik za BiH zahvalio se na gostoprimstvu.

"Ono što sam danas vidio je jedan veliki pozitivni znak za cijelu BiH koja teži ulasku u EU. Danas sam shvatio da su neki dijelovi BiH, a ovaj put mislim na Violetu, već potpuno ravnopravan dio Europske unije", rekao je Inzko.