Oracle day
0

Veliki informaciono-tehnološki događaj u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U Hotelu Evropa u Sarajevu će u četvrtak, 20. oktobra, biti održana Oracle day, konferencija o načinima preoblikovanja posla korištenjem informacionih tehnologija. Riječ je o najvećem informaciono-tehnološkom događaju u Sarajevu.

Na samom početku prisutnima će se riječima dobrodošlice obratiti Edin Fetahović, nacionalni direktor Oracle BiH. U navedenom periodu planirane su još tri sesije: Promjena igre kroz IT pojednostavljenja Jan Claude Michaca, potpredsjenika Fusin Middlewarea, The Cloud i EXA - Powered by Intel i Korisnička prezentacija Siniše Macana, direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka.

Oracle dan predstavlja otvoren prostor za razgovor i razmjenu iskustava o mogućnostima unapređenja posla korištenjem informacionih tehnologija.

Cilj konferencije, koja predstavlja kombinaciju funkcionalnih i tehnoloških saznanja usmjerenih prema jednom cilju jeste pokazati kako snaga jednostavnosti može promijeniti ulogu informacionih tehnologija i postati sredstvo koje vodi ka poslovnim inovacijama.

Na konferenciji će biti prezentovane Oracle solucije i najuspješniji primjeri implementacije u poslovnom ambijentu te prenesena iskustva korisnika i poslovnih partnera iz javnog i privatnog sektora. Konfenciju su podržali globalni Oracle partner - Intel i domaći partneri: Combis, Gauss, QSS, Zira, Nites i In2.

Neke od tema konferencije su inovacije, kao i najbolji primjeri poslovnih transformacija i dostignuća u javnim i privatnim Oracle solucijama, noviteti u načinima maksimiziranja efikasnosti informacionih tehnologija u poslu kao i primjerima Oracle rješenja implementiranih u praksi.

Oracle dizajnira i pravi hardware i software tako da optimalno radi, kako u Cloud okruženju, tako i u data centrima.