biznis
0

Veleposlanica Slovenije podržala projekte vjetroenergetike

FENA
Veleposlanica Republike Slovenije u BiH Nataša Vodušek podržala jer danas u Mostaru provedbu projekata vjetroenergetike na platou Podveležja, općina Mostar, priopćeno iz Centra za obnovljive izvore energije Mostar.

Veleposlanica Vodušek izjavila je to tijekom posjeta kompaniji Energy3 Mostar i Centru za obnovljive izvore energije u Mostaru gdje se upoznala s dosadašnjim radom na projektu istraživanja vjetroenergije na platou Podveležja.

Tom prigodom direktor kompanije Energy3 Miralem Čampara izrazio je nadu da će Slovenija, koja uskoro preuzima predsjedavanje Europskom unijom, dati potporu realizaciji projekata vjetroenergije u Mostaru koje je već provela ta kompanija.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o brojnim zakonodavnim problemima s kojima se kompanija Energy3 i Centar za obnovljive izvore energije susreću u provedbi projekata, kao i o Projektu istraživanja vjetropotencijala u BiH.

Sastanku su nazočili pomoćnik ministra energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Mustafa Gagula, akademik prof. Alija Lekić, u ime Sveučilišta Mostar prof. Vojo Višekruna, u ime Univerziteta "Džemal Bijedić" doc. Ibro Popić, ispred FIPA-e Amir Kazići, te dekan Fakulteta za kemiju i kemijske tehnologije Univerziteta u Ljubljani Stane Pejovnik.