Finale The Cupa u Sarajevu
0

Večeras proglašenje najboljih svjetskih reklamnih kampanja

Sarajevo-x.com
Desetak lidera svjetske reklamne industrije od proteklog vikenda u Sarajevu žirira najbolje kampanje za renomirani interkontinentalni oglašivački festival - The Cup. U predselekciji je prijavljeno više od 30.000 radova i kampanja s tri kontinenta, a žiri će odlučiti kome će pripasti 38 Cupova i jedan Grand Cup.

Proglašenje pobjednika The Intercontinental Advertising Cupa će se obaviti na ceremoniji dodjele nagrada No Limit Sarajevo Advertising Festivala u koncertnoj dvorani Doma Oružanih snaga BiH, večeras u 20 sati.

No Limit Sarajevo Advertising Festivalu pripala je čast da ugosti interkontinentalni oglašivački festival - The Cup, koji je trebao biti održan u Patayi na Tajlandu, u okviru Azijsko-pacifičkog festivala AdFest, ali je otkazan zbog političkih nemira u toj zemlji.

The Intercontinental Advertising Cup (The Cup) su 2007. godine osnovala tri velika regionalna svjetska festivala oglašavanja: Azijsko-pacifički festival AdFest, Ibero-američki festival FIAP i Golden Drum, festival Nove Evrope. Među organizatorima je i Art Directors Club of Europe (ADC*E), čiji članovi također učestvuju u takmičenju za The Cup nagrade.

Osnovna karakteristika ovog festivala jeste u tome što na njemu mogu učestvovati isključivo finalisti tri najveća svjetska regionalna festivala, plus finalisti takmičenja Art Directors Club of Europe, saopćili su organizatori.