Sajam poduzetništva i obrta
0

Valentin Inzko na otvaranju sajma privrede u Gračanici

FENA
Gračanica
Gračanica
Prvi međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS-EXPO 2010., na kojem će se do 10. aprila predstaviti 222 izlagača iz sedam zemalja Evrope, otvoren je danas u Gračanici.

U okviru sajma bit će upriličena i najveća sajamska konferencija o poduzetništvu pod nazivom "Poduzetništvo i konkurentnost". Trajat će četiri dana kroz osam stručnih sesija, koje će tretirati najaktuelnije teme iz oblasti poduzetništva, uz obavezno predstavljanje dobrih primjera iz prakse.

Iza projekta sajma stoje Općina Gračanica, Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, Obrtnička komora Tuzla i BOMS - expo d.o.o., uz podršku Njemačke tehničke saradnje GTZ, Vlade Tuzlanskog kantona i Klastera plastičara i alatničara BiH.

Na ceremoniji otvaranja sajma prisutnima su se obratili načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, Faruk Širbegović, uime privrednika općine Gračanica, ministar obrta i poduzetništva u Vladi FBiH Velimir Kunić, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Inzko.

Visoke zvanice posjetile su svaki štand na sajmu da bi upoznali sve izlagače i uvjerili se u poslovne kapacitete prvenstveno domaćih privrednika.