biznis
279

Uz odličnu zabavu kompanija Sinkro proslavila 18 godina uspješnog rada

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Brojne poznate ličnosti iz različitih sfera bh. javnog života - muzičari, sportisti, glumci, umjetnici te predstavnici medija zajedno sa uposlenicima, uživali su u ugodnom i lijepo uređenom prostoru novog salona Sinkro na Vilsonovom šetalištu, a kasnije na zabavi u MyFace-u proslavili su 18 godina uspješnog rada i dobrih poslovnih rezultata, saopšteno je iz ove kompanije.

Kompanija Sinkro osnovana je davne 1997. godine i od male radnje na Mejtašu, preko prodavnice mebl štofova i namještaja na Skenderiji izrasla u kompaniju koja zapošljava preko 300 uposlenika, svoje proizvode izvozi u 25 zemalja svijeta te snabdijeva više od 250 regionalnih proizvođača mebl štofovima i repromaterijalima za proizvodnju namještaja.

Na odličnoj zabavi, prisutni, među kojima su bili Tarik Filipović, Senad Hadžifejzović, Elvir Bolić, Lejla Šebić, Hamo Salihbegović, Nećko Merdžanović, Adnan Šaran, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Aleksandar Hršum, Tanja S. Đurović, Selma Berisalić i mnogi drugi, uživali su u druženju i izvedbama Aide Mušanović.

"Sinkro je dokaz da mi Bosanci i Hercegovci možemo mnogo vjerujući u sebe, svoje znanje i sposobnost, jer je uspio ugoditi istančanom ukusu Francuza i Belgijanaca, kao i uvijek zahtjevnih njemačkih kupaca. Sinkro namještaj prodaje u Parizu, Beču, Minhenu, Malmu, Briselu, Talinu i drugim gradovima. Sinkro je prema zapažanju prisutnih, dodatnim angažmanom na domaćem tržištu i otvaranjem ekskluzivnog salona namještaja i kućnih dekoracija, još jednom opravdao povjerenje svojih kupaca i ljubitelja istančanog ukusa", navode iz kompanije Sinkro.

Najavljeno je i zapošljavanje 100 novih radnika i ulazak u novi segment proizvodnje namještaja.