biznis
0

Uspješna prodaja stanova u Dvoru u Sarajevu

Klix.ba
Radovi na izgradnji kompleksa luksuznih apartmana Dvor, u sarajevskom naselju Marijin Dvor, investicije vrijedne više od 15 miliona KM, su u punom jeku te se završavaju i prije samog roka.

Kompleks, koji će sačinjavati 42 luksuzna apartmana, bit će spreman za useljenje već u martu naredne godine. Nakon samo pet mjeseci od početka radova, prodato je više od 40 posto stanova.

Moderna arhitektura i vrhunski kvalitet gradnje objekta Dvor, garant su da će ovaj kompleks Sarajevu donijeti novi način življenja. Na sedam spratova će biti 42 stana, površine od 54 do 116 m2, dok će prizemlje kompleksa biti namijenjeno za poslovne prostore. Garažni prostor će biti smješten na dvije etaže i imati kapacitet od 57 mjesta.

Sam objekt odlikuje ugradnja materijala vrhunske kvalitete za eksterijer i enterijer, uz primjenu posljednjih tehnoloških dostignuća kada je riječ o zvučnoj i termoizolaciji te posebno projektiranom sigurnosnom sistemu.

Arhitekti projekta su Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić iz arhitektonskog ureda ahA + knAp, dok je za prodaju stanova zadužena agencija My Place.

Glavni izvođač radova je najveća evropska građevinska kompanija Strabag.