biznis
0

Uspješan nastup bh. kompanija na sajmu "IMM Cologne 2012"

FENA
Na međunarodnom sajmu namještaja "IMM Cologne 2012", koji je održan u njemačkom Kelnu od 16. do 22. januara, u paviljonu Bosne i Hercegovine pod motom "Tradition for future" predstavilo se 10 bh. kompanija.

Nastup naših kompanija organizirala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu sa Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO) i USAID-Sida FIRMA Projektom.

Na bh. štandu površine 210 kvadratnih metara, koji je dizajnirao Salih Teskeredžić, svoje proizvode izložile su kompanije Arting-gradnja iz Lukavca, FIS iz Viteza, GMP Kompani iz Laktaša, Izazov iz Kalesije, Malagić & Divani iz Brčkog, Nova forma iz Šamca, Oglavina iz Brčkog, Sconto-Prom iz Prijedora, Standard iz Prnjavora i Zedex iz Zenice.

Međunarodni sajam namještaja "IMM Cologne", kojim tradicionalno započinje nova godina dizajna i namještaja, predstavlja kompletnu industriju namještaja, od faze primarne prerade drveta do finalnih proizvoda.

Da bh. namještaj iz godine u godinu postaje prepoznatljiv brend na svjetskom tržištu dizajnerskog namještaja dokaz su brojna međunarodna priznanja.

Ove godine prestižnom nagradom "Interior Innovation Award" nagrađen je dizajnerski stol "Umbra", nastao u saradnji bh. dizajnerice Jasne Mujkić i firme Rukotvorine iz Konjica, koje su ove godine imale samostalan nastup u jednoj od najprestižnijih hala "Pure Village" za predstavljanje noviteta u dizajnu, saopćeno je iz Službe za informiranje Vanjskotrgovinske komore BiH.