Ugostiteljstvo u BiH
0

Uručenje "Grimizne kugle" klubu "Gardens" 21. januara

FENA
Gardens: Najljepši objekat
Gardens: Najljepši objekat
Grimizna kugla, prestižna nagrada za najljepše uređen ugostiteljski objekt u Bosni i Hercegovini koju dodjeljuje internet magazin Enterijer.ba, bit će uručena Klubu i restoranu "Gardens" iz Međugorja 21. januara.

Daliboru Ostojiću, suvlasniku i voditelju "Gardensa", Kuglu će uručiti Vedran Pribilović, direktor magazina Enterijer.ba, na svečanoj ceremoniji koja će biti održana u tom klubu.

"Svaka nagrada je nešto što u ljudima probudi zadovoljstvo, sreću i ponos, a kako se ovdje radi o nagradi za enterijersko uređenje i to za područje cijele države, onda mogu samo ponoviti riječi sa početka rečenice – sretni smo, zadovoljni i posebno ponosni na Grimiznu kuglu", izjavio je Ostojić.

Prema navodima iz Enterijera.ba, prisustvo svečanoj ceremoniji već su potvrdili načelnik Općine Čitluk Ivo Jerkić i čuveni bh. arhitekta zaslužan za današnji izgled "Gardensa" Amir Vuk Zec, a očekuje se i dolazak Nevenka Hercega, ministra okoliša i turizma FBiH i njegovog pomoćnika Nedjeljka Babića.

Grimizna kugla predstavlja prvo javno priznanje za kvalitet i stil uređenja ugostiteljskog objekta u BiH. Prvi put je dodijeljena 2008. godine i to Vinskom baru "Provence" iz Banje Luke, a godinu dana poslije Restoranu "Grappolo" Hotela Brotnjo iz Čitluka.

Za izgled nagrade zaslužni su umjetnici iz Meksika koji kuglu prave na tradicionalan način – puhanjem stakla. Svaka kugla je unikatna, kao i njeno postolje za koje se ove godine pobrinuo dizajnerski tim kompanije "Kristal" iz Viteza, saopćeno je iz internet magazina Enterijer.ba.