biznis
0

UniCredit banka počela s radom

FENA
UniCredit Zagrebačka banka i HVB Central profit banka od utorka posluju pod imenom UniCredit Bank.

Iz nove banke priopćeno je da je proces spajanja HVB Central profit banke UniCredit Zagrebačkoj banci uspješno završen, te da su postali dio prve prave europske banke.

Od sada klijenti nove banke imaju pogodnosti i izvan granica države u kojoj žive, i to u više od 20 zemalja u kojima posluje UniCredit bank, stoji u priopćenju.

Čelnici nove banke ističu kako je s integracijom omogućen kontinuitet kvalitetnog poslovanja sa svim segmentima klijenata, pri čemu su svi njezini zaposlenici zadržali pravo rada s jednakim mogućnostima za razvoj i napredak.

Po riječima direktora UniCredit Banke Berislava Kutle, jedan od osnovnih ciljeva nove banke jeste da i u budućnosti opravdaju ukazano povjerenje klijenata.

Stvaranjem jedinstvene banke na području BiH nastoji se pružiti još bolja kvaliteta poslovanja i ispuniti očekivanja naših klijenata, ocijenio je Kulte.

Uz Kutlu, u Upravnom odboru UniCredit Banke su Zvonimir Jurjević, zamjenik direktora, Sanela Kusturica, izvšni direktor Korporativnog bankarstva i Ivan Vlaho, direktor za Maloprodaju.

Unicredit Group je među vodećim financijskim institucijama u Europi po veličini kapitala (oko 70 milijardi eura). Unicredit je prisutna u 23 zemlje, s preko 40 milijuna klijenata i 9000 poslovnica. Ima 170 000 uposlenih i ukupnu aktivu oko 1,018 milijardu eura.

UniCredit u srednjoistočnoj Europi operira s najvećom međunarodnom mrežom s preko 3700 poslovnica i filijala u kojima više od 76 000 uposlenih opslužuje oko 27 milijuna klijenata, stoji u priopćenju iz UniCredit banke.