"Global Custodian"
0

'Unicredit bank' - najbolja skrbnička banka u BiH

FENA
Renomirani međunarodni magazin za skrbničke usluge "Global Custodian" rangirao je UniCredit Bank za najbolju banku za skrbničke usluge na tržištu kapitala u Bosni i Hercegovini u 2008. godini.

Kako se navodi u saopćenju UniCredit Bank, također, HVB Central Profit Banka, čijim spajanjem sa UniCredit Zagrebačkom bankom je nastala UniCredit Bank, proglašena je za najbolju banku skrbnika na bh. tržištu kapitala za 2007. godinu.

Ova nagrada je samo jedna u nizu nagrada koje je UniCredit grupa osvojila na globalnom nivou po pitanju skrbničkih usluga, a za UniCredit u BiH predstavlja potvrdu nastavka kvalitetnog rada i pohvalu impresivnim rezultatima ostvarenim na tržištu za prošlu godinu.

„Nagrada 'Global Custodiana' je još jednom potvrdila lidersku poziciju UniCredit Banke na tržištu kapitala BiH. Smatramo je priznanjem naših nastojanja da svojim klijentima dosljedno nudimo vrhunsku uslugu, što potvrđuje mišljenje i domaćih i inozemnih klijenata. Istovremeno, ova nagrada je poticaj i motivacija našem daljnjem uspješnom radu i održanju vrijednosti i kvalitete koju stvaramo za naše klijente“ izjavio je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank, saopćeno je iz te banke.

Najčešće isticane prednosti UniCredit Bank koje su naveli klijenti tokom provedenog ispitivanja, je dobro poznavanje finansijskih tržišta u BiH, odlično pružanje operativnog dijela usluga, kao i kvalitetno pružanje podrške s aktualnim informacijama s domaćeg tržišta u pogledu legislative i prakse.