Časopis "Global Custodian"
0

UniCredit Bank nagrađena za skrbničke usluge u BiH

Sarajevo-x.com
UniCredit Bank u anketi renomiranog časopisa "Global Custodian" nagrađena za skrbničke usluge na tržištu kapitala u BiH u 2010. godini, saopšteno je iz ove banke.

Renomirani međunarodni magazin za skrbničke usluge proveo je anketu na temu "Banke agenti na tržištima u razvoju u 2010.", koja je rangirala UniCredit Bank kao najbolju banku za skrbničke usluge na tržištu kapitala u BiH u 2010. godini.

UniCredit Bank ocijenile su tri kategorije klijenata: vodeći klijenti, prekogranični (Cross-Border) klijenti - koji nisu u okviru iste grupacije, te domaći klijenti.

U kategoriji prekogranični klijenti - koji nisu u okviru iste grupacije, banka je dobila najvišu ocjenu, dok su rezultati provedenog ispitivanja pokazali da je u kategorijama vodeći klijenti i domaći klijenti, banka proglašena preporučenim skrbnikom.

Ova nagrada je samo jedna u nizu nagrada koje je Grupa osvojila na globalnom nivou po pitanju skrbničkih usluga, a za UniCredit u BiH predstavlja potvrdu nastavka kvalitetnog rada i pohvalu impresivnim rezultatima ostvarenim na našem tržištu za prošlu godinu.

"Nagrada 'Global Custodiana' je još jednom potvrdila lidersku poziciju UniCredit Banke na tržištu kapitala BiH. Smatramo je priznanjem naših nastojanja da svojim klijentima dosljedno nudimo vrhunsku uslugu, što potvrđuje mišljenje i domaćih i inozemnih klijenata. Istovremeno, ova nagrada je poticaj i motivacija našem daljnjem uspješnom radu i održanju vrijednosti i kvalitete koju stvaramo za naše klijente", izjavio je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank.

Najčešće isticane prednosti UniCredit Bank, koje su naveli klijenti tokom provedenog ispitivanja su profesionalizam i znanje uposlenih, kao i snaga agenta te lobing aktivnosti. Također, klijenti su uvidjeli napredak na tržištu kapitala na području prebijanja i poravnanja s pomjeranjem roka za DVP na T+3, te korištenja ISIN kodova.

UniCredit Bank pruža široku paletu skrbničkih usluga zahvaljujući jedinstvenoj mreži UniCredit-a, najveće bankarske grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE).

UniCredit ima uspostavljene odjele globalnih skrbničkih usluga (Global Securities Services) u 14 zemalja CEE (uključujući Austriju) putem vlastite bankarske mreže. Grupa je aktivna u ovoj industriji od početka 1990-ih i oduvijek je imala pionirsku ulogu u razvoju tržišta vrijednosnih papira u regiji. Skrbnički tim se sastoji od 230 stručnjaka za cijelu CEE.