biznis
0

UHR BiH: "Zlatna ugostiteljska kruna" najboljim objektima u oblasti turizma i ugostiteljstva u BiH

FENA
Sarajevo
Sarajevo
U kongresnoj dvorani hotela "Hollywood" na Ilidži održana je tradicionalna ceremonija dodjele nagrada "Zlatna Ugostiteljska Kruna" najboljim objektima u oblasti ugostiteljstva i turizma u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz UHR BiH.

Ceremoniji su prisustvovali ugledni ugostiteljski i turistički djelatnici iz BiH i inozemstva, a federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg kazao je da je turizam rastuća oblast bh. gospodarstva čiji razvoj naglašava potrebu još kvalitetnijeg djelovanja u budućnosti.

Herceg je podržao aktivnosti Udruženja hotelijera i restoratera (UHR) BiH, koje je bila i organizator ceremonije.

UHR je priredio ceremoniju dodjele "Zlatne Ugostiteljske Krune" u povodu završetka cjelogodišnje akcije ocjenjivanja ukupnog kvaliteta u bh. ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Na ovoj ceremoniji su po drugi put dodijeljeni bh. ugostiteljsko-turistički "Oscari" u ukupno 24 kategorije.

"Manifestacija je predstavljala i vrhunac ovogodišnjih aktivnosti Udruženja hotelijera i restoratera BiH čiji je osnovni cilj dalji razvoj i unapređenje hotelsko ugostiteljske djelatnosti, kao motora i pokretača ukupnih privrednih potencijala u BiH", navodi se.

UHR BiH član je međunarodnih asocijacija Balkanska Alijansa Hotelskih Asocijacija (BAHA) i najveće svjetske hotelsko-restoraterske organizacije IH&RA (International Hotel & Restaurant Association).

Bosna i Hercegovina je od Crne Gore preuzela poziciju predsjedavajućeg BAHA što je, kako se navodi, još jedna potvrda uvažavanja i ugleda kojeg ugostitelji iz BiH uživaju u regiji, ali i šire.

Manifestaciji u Sarajevu prisustvovali su i predstavnici strukovnih udruženja zemalja regije, kao i predstavnika svjetske hotelske industrije.