biznis
0

Ugovor o halal standardima Argeta paštete

FENA
Direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Amir Sakić i direktor Argeta d.o.o. Sarajevo Martin Jager potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o halal certificiranju Argeta paštete, saopćeno je iz ove kompanije.

Ovim ugovorom definirano je da će ugovorne starne zajednički raditi na implementiranju zahtjeva halal standarda koji će omogućiti Argeti da svoje proizvode plasira na tržište sa oznakom halal i zaštitinim znakom za halal kvalitetu.

Argetini proizvodi su na našem tržištu prisutni dugi niz godina, a s obzirom na sve češće upite o njihovom halal statusu, te opredeljenju Argete da udovolji zahtjevima svojih kupaca, pristupilo se potpisivanju ovog ugovora.

U narednim mjesecima bit će poduzet niz aktivnosti s ciljem utvrđivanja da su sve sirovine koje se koriste za proizvodnju Argeta pašteta, sa šerijatskog stanovišta, muslimanima dozvoljene za konzumiranje.

Po okončanju ovog procesa Agencija će Argeti d.o.o. Sarajevo dodjeliti halal certifikat nakon čega će početi proizvodnja halal Argeta paštete.

Agencija će u naredne četiri godine, u skladu sa odredbama ovoga ugovora, vršiti nadzor nad proizvodnjom.