biznis
15

Udruženje za tržišne komunikacije u BiH će biti inicirano na Sarajevo Marketing Summitu

Klix.ba
Na marginama Sarajevo Marketing Summita, bit će donijeta jedna od najvažnijih odluka za industriju tržišnog komuniciranja u Bosni i Hercegovini. Za srijedu 21. oktobra zakazan je inicijalni sastanak koji bi trebao rezultirati odlukom da se osnuje Udruženje za tržišne komunikacije u Bosni i Hercegovini - najavljuju organizatori summita.

Liderima oglašivačke industrije u Bosni i Hercegovini danas je upućen poziv za inicijalni sastanak na kojem će se razgovarati o potrebi da se u Bosni i Hercegovini osnuje Udruženje za tržišne komunikacije i donese odluka o poduzimanju svih potrebnih koraka za formiranje Udruženja.

Bosna i Hercegovina je jedina država u regionu koja nema strukovno udruženje oglašivačke industrije koje joj je neophodno u cilju razvoja i regulacije tržišta te edukacije ljudskih potencijala.

Promjene u strukturi agencijskih usluga, promjene u medijskoj industriji i razvoj digitalnog oglašavanja nameću imperativ za osnivanje strukovnog udruženja koje će preuzeti odgovornost za samoregulaciju tržišta i uvođenje profesionalnih i etičkih standarda u industriji.

Inicijalni sastanak za osnivanje Udruženja za tržišne komunikacije BiH bit će održan u srijedu, 21. oktobra u 12,00 sati u sali Mostar hotela Bristol, u Sarajevu. Potpisnici poziva su Rešid Muratović - InStore, Haris Kulović - Altermedia, Elvir Švrakić -TV Hyat i Ekrem Dupanović - Media Marketing.