biznis
0

Udruženje nezaposlenih: Kao i za paušale budite jedinstveni u otvaranju radnih mjesta!

FENA
Udruženje nezaposlenih u BiH najoštrije osuđuje najave poskupljenja, osobito hljeba i drugih osnovnih životnih namirnica.

"Nemar i nerad predstavnika vlasti ispaštaju upravo građani prema kojima ne pokazuju ni najmanju odgovornost", navodi se u saopćenju Udruženja.

Nezaposleni pozivaju političare da pokažu minimalnu dozu odgovornosti prema građanima Bosne i Hercegovine, da opravdaju konkretnim radom silne paušale koje primaju i da budu jedinstveni i kad je u pitanju otvaranje novih radnih mjesta "isto kao kad je u pitanju povećanje njihovih paušala".

"Današnja situacija u zemlji, koja nam pokazuje mase ljudi koji su ostali bez posla ne svojom krivicom, pogrešna privatizacija preduzeća koja je štitila samo uske interese pojedinaca, osobe koje se vode kao zaposlene a dobivaju 50 KM mjesečno da bi preživjeli skupa sa svojim porodicama su samo jedan dio alarmantnog stanja u društvu", upozoravaju nezaposleni.

Iz Udruženja navode da broj nezaposlenih osoba od više od pola miliona, koji nemaju apsolutno nikakvu viziju niti ekonomske niti socijalne strategije ili bilo kakve egzistencije u Bosni i Hercegovini, postali su samo "mrtvo slovo na papiru“ ili samo sredstvo za "plaćanje“ silnih dažbina i svih opterećenja koje naše vlasti svakodnedno "dodaju“ na svoj spisak.