Dobra vijest za filmofile
0

U Zenici se otvara multipleks kino

Sarajevo-x.com
Ljubitelji sedme umjetnosti u Zenici napokon su došli na svoje. U srijedu, 11. novembra u ovom gradu otvara se multipleks kino, koji će osim projekcija, posjetiocima ponuditi i druge sadržaje.

Multipleks "Ekran" izgrađen je u prostoru bivšeg kina "29. novembar" koje je nekada predstavljalo hram filmske umjetnosti u Zenici.

Nakon tri godine intenzivnog rada na rekonstrukciji kina, izgrađene su tri nove kino dvorane sa 80, 120 i 2000 amfiteatarskih raspoređenih sjedala. Multipleks je investicija kompanija Ekran d.o.o. i Tropik d.o.o. Zenica koje na ovaj način žele kreirati potpuno neovisno novo tržište sa uslugama na razini najviših svjetskih standarda i omogućiti da ljubitelji filma u Zenici i okruženju uživaju u najnovijim svjetskim hitovima kad i ostatak gledalaca širom Evrope i svijeta.

Multipleks je svojih 2.600 kvadratnih metara korisnog prostora osmišljen kao mjesto zabave za cijelu porodicu. U sklopu njega nalazi se i tobacco i media shop, caffe bar, caffe slastičarnica, restoran sa toplom linijom, igraona za djecu sa prostorima za proslavu rođendana, salon za zabavu sa bilijarima, stonim nogometom, košarkom, air hockeyom, video konzolama i drugim sadržajima.

Posjetioci će imati priliku da se uvjere u ugođaj, kvalitet slike i zvuka dan nakon zvaničnog otvaranja, kada će na programu biti svjetska premijera filma katastrofe "2012.".

"Ekran" i "Tropik" posjetiocima obećavaju prikazivanje pet do sedam filmskih naslova sedmično, te po dva nova filma svake sedmice, a najmanje 15 projekcija dnevno prikazivat će se u terminu o 10 do 24 sata.

Vikendom je predviđeno prikazivanje najnovijih umjetničkih ostvarenja iz produkcije dječijeg i porodičnog filma. Otvaranjem multipleksa posebna pažnja će se posvetiti filmovima bh. produkcije i produkcija iz regiona, te nezavisnog evropskog i svjetskog filma. Takođe, planirano je pripremanje posebnih filmskih programa dokumentarnog filma i video uradaka naših mladih i neafirmisanih autora.