Novac je osiguran
0

U toku rušenje objekata na Stupskoj petlji, gradnja na proljeće

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U toku je rušenje objekata na Stupskoj petlji za koje su riješeni imovinskopravni odnosi, potvrdila je za Klix.ba savjetnica u Direkciji za ceste Kantona Sarajevo Alma Zilić.

"Prije nekoliko dana uklonjen je jedan objekt, a danas rušimo još jedan. Očekujemo da u narednim danima bude srušeno još nekoliko objekata kako se budu rješavali imovinskopravni odnosi, a taj posao obavljamo posredstvom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo", kazala je Zilić.

Radovi na izgradnji Stupske petlje, dodaje naša sagovornica, trebali bi početi na proljeće, do kada bi trebali biti uklonjeni objekti na trasi. Ista je situacija i u vezi sa izgradnjom Južne longitudinale, na čijem dijelu, čija će gradnja također početi u proljeće, treba ukloniti drveće te nekoliko trafika.

"Mi smo odabrali izvođača za ove projekte, ali još uvijek ne možemo govoriti o kome je riječ jer trebamo dobiti potvrdu od Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je dala kreditna sredstva za projekte. Novac je dakle osiguran i radovi bi trebali početi na proljeće", kazala je Zilić.