biznis
0

U Teheranu održan dan ekonomije BiH

FENA
Teheran
Teheran
Dan ekonomije Bosne i Hercegovine održan je u utorak u Iranskoj komori za vanjsku trgovinu, industriju i rudarstvo u Teheranu.

Prisustvovalo je više od 60 privatnih iranskih preduzetnika koji su predstavljali različite privredne sektore.

Prikazan je promotivni film o privrednim potencijalima BiH.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran Emir Hadžikadunić je, nakon toga, detaljno predstavio aktuelnu privrednu situaciju u BiH i trendove njenog daljnjeg razvoja.

Iranski preduzetnici izrazili su posebno zanimanje za uspostavu poslovne suradnje između BiH i Irana u širokoj lepezi privrednih sektora, od prehrambene industrije i turizma do energetike i naftno-prerađivačkog sektora.

Hadžikadunić i generalni direktor za bilateralne trgovinske odnose u Iranskoj komori za vanjsku trgovinu, industriju i rudarstvo Hasan Najafi Larijanija potvrdili su da će krajem septembra ove godine biti održan sličan skup na kojem će također biti predstavljeni privredno-investicioni potencijali BiH.

Na tom skupu se očekuje i prisustvo predstavnika Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednika iz BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.