Ekonomski fakultet u Sarajevu
0

U srijedu počinje treća berza rada "Pronađi svoj put"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, organizuje treću berzu rada EFSA Career Days 2009, sa motom "Pronađi svoj put“, sa ciljem omogućavanja lakšeg pronalaska zaposlenja studentima. Održavanje ovog dvodnevnog događaja planirano je za srijedu 22. 04. 2009. godine (predavanja u terminima od 11 do 14) i u četvrtak, 23. 04. 2009. godine (berza rada i prezentacije različitih programa u terminu od 10 do 17 sati) u prostorijama Fakulteta.

Centralna aktivnost Career Daysa, predstavljanje kompanija na berzi rada, održat će se 23. aprila 2009. godine u Auli EFSA. Career Days će započeti dan radnije, 22. aprila sa prezentacijama Svetlane Cenić koje će se održati u amfiteatru Zvečevo. I za drugi dan ovog događaja-a planirane su prezentacije sa različitim temama: prezentacija Međunarodne ljetne škole u Zagrebu, prezentacija studentskih praksi u okviru programa AIESEC-a, prezentacija postdiplomskih studija stipendiranih od UniCredit banke, prezentacija kompanije Bosnalijek dd, prezentacija programa razmjene studenata JOSZEF (Wirtshaft Universitat Wien), te P&G Raising Stars program "Market Yourself".

"Ekonomski fakultet u Sarajevu se potrudio da u okviru dvodnevne aktivnosti, EFSA Career Days, ponudi kvalitetan program i predstavi vrhunske kompanije, sa svrhom, povezivanja i predstavljanja istih studentima našeg Fakulteta. Cijenimo da bi ovo druženje moglo rezultirati sklapanjem konkretnih dogovora oko obavljanja studentske prakse i eventualnog budućeg angažmana tek diplomiranih ekonomista u ovim prestižnim kompanijama“, kazala je Selma Kadić, rukovodilac Centra za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Na samoj berzi kompanije će imati priliku da se predstave zainteresiranim studentima, prezentuju svoj promotivni materijala, informišu studente o otvorenim pozicijama i mogućnostima zaposlenja i izgradnje karijere. Istovremeno studenti će imati priliku predati svoje biografije predstavnicima prisutnih kompanija.

Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu osnovan je s ciljem pružanja pomoći studentima pri rješavanju problema sa kojima se susreću tokom studija i prilikom traženja prvog zaposlenja. Na ovaj način Ekonomski fakultet razvija kod svojih studenata znanja i vještine koje će im biti od značaja pri zapošljavanju, sticanju radnog iskustva tokom studija, te u planiranju karijere i povezivanju sa poslovnim svijetom. Za kompanije, Centar nudi usluge bržeg i lakšeg pronalaženja odgovarajućeg kadra za slobodna radna mjesta i stručnu praksu.