Nova radna mjesta
0

U Srebrenici uskoro pogon za proizvodnju pletenog namještaja

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Kompanija "Ratan" iz Brčkog zakupila je objekte bivše "Vezionice" u Srebrenici i obavlja pripreme za pokretanje proizvodnje pletenja aluminijsko-plastičnih stolova i stolica, za šta ima obezbijeđeno tržište.

Savjetnik načelnika srebreničke opštine za ekonomsko- razvojna pitanja Hakija Meholjić rekao je Srni da je u radni odnos već primljeno nekoliko radnika koji čiste, uređuju i saniraju objekte i vrše pripreme za instalisanje opreme koja bi ovih dana trebalo da bude dopremljena.

"Još ne znamo kada će tačno proizvodnja početi i koliko će radnika biti primljeno u radni odnos, ali će obuka zainteresovanih za rad u ovoj fabrici početi naredne sedmice", precizirao je Meholjić, ističući da će u ovoj firmi posao dobiti veći broj radnika, odnosno kooperanata.

On je dodao da se investitori teško odlučuju da ulažu u Srebrenicu uprkos nekim povoljnostima koje ova opština nudi i da otvaranje ovog pogona pomaže Vlada Federacije BiH radi otvranja radnih mjesta za Srebreničane. 

"Kompanija  planira da uskoro ovdje pokrene i novi proizvodni program različitih PVC profila što će omogućiti otvaranje još jednog broja radnih mjesta", rekao je Meholjić i napomenuo da se u radni odnos primaju i Srbi, i Bošnjaci i svi koji žive u Srebrenici.