biznis
0

U Skenderiji od 4. do 7. maja "Evropski festival dizajna"

FENA
Javne prezentacije inostranih i bh. dizajnera, kao dio projekta "Evropski festival dizajna" bit će organizirane od 4. do 7. maja u Sarajevu u saradnji sa "Sarajevskim sajmom - Danima vjenčanja" u Centru Skenderija.

U okviru projekta je već 12 godina uspostavljena saradnja s obrazovnim institucijama, a svake godine mladi dizajneri iz BiH i inostranstva imaju šansu učestvovati na ovom festivalu, te prezentirati svoje radove.

U okviru festivala bit će prikazana izložba fotografija prirodnih bogatstava BiH pod nazivom "Vode", kao i izložba tradicionalne odjeće naroda BiH, uz tradicionalne gastronomske specijalitete.

Prvi dan festivala, 4. maja bit će održan revijalni program dizajnera BiH, kao i modnih kuća i gostiju iz inostranstva. Program će otvoriti Tijana Dapčević zajedno s brendom AR i nakitom Fahrudina Sofića.

Taj dan će se predstaviti dizajneri Arijan Radan, Mirjana Živković, Belma Tvico - Stambol, Admir Karišik, Velida Skaka, a zatim i modne kuće Mitex - Dynally i Astibo.

U subotu, 5. maja bit će održan Dan vjenčanja, gdje će biti prikazane revije vjenčanica i organizirano nekoliko originalnih vjenčanja uživo.

U nedelju, 6. maja u dnevnom događanju posljednjeg dana, bit će održana revija frizura salona "M Šabić" i revija šminke.

Nakon zvaničnog zatvaranja ove manifestacije bit će održana revija malih manekena pod nazivom "Život je igra" s prezentacijom "One two play" igračaka za djecu i prezentacija tradicijske odjeće i nakita naroda BiH (Orašje, Gacko, Tešanj, Livno) koja se održava kao dio projekta kulturnog-historijskog naslijeđa BiH.