biznis
0

U Sarajevu počeo "Tea-fest 2008."

FENA
Šesti međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest 2008." počeo je danas u Sarajevu na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović, pod motom “Neka prirodno i zdravo bude dio vašeg života”.

Manifestacija traje do 15. juna, a učestvuje više od 75 izlagača iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, odnosno prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskih plodova, eteričnih ulja, pčelinjih proizvoda te distributera literature iz navedenih oblasti.

Pored individualnih sakupljača i prerađivača samoniklog, ali i plantažno uzgojenog ljekovitog i aromatičnog bilja i šumskih plodova, na festivalu se predstavljaju i porodična, mala i srednja preduzeća iz BiH i zemalja regiona.

Prema navodima direktorice Direkcije 6. “Tea-festa” Samire Katica-Arnautović, pored već ustaljenih nagrađivanja, ove godine će biti izvršeno i proglašenje "Ljekovite biljke godine".

Direkcija festvala je, kako je kazala, također objavila konkurs za učenike osnovnih škola koji se odnosi na izradu najboljih literarnih i likovnih radova o temi „Na livadi šarenoj...“