biznis
0

U Sarajevu održani Microsoft DevDays 2009.

Sarajevo-x.com
U četvratk je u Sarajevu, u organizaciji kompanije Microsoft BiH, održana jednodnevna konferencija koja je okupila inžinjere za razvoj softvera, arhitekte, IT specijaliste i učesnike koji su zainteresirani za upoznavanje Microsoft razvojne platforme.

Microsoft DevDays 2009. je kroz četiri predavanja predstavio niz tehnologija koje će korisnicima svakako pomoći da odrede njihovo mjesto u cjelokupnoj paleti Microsoft rješenja, a izuzetno korisne su bile prakse i preporuke iz industrije.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave najnoviji Microsoft proizvodi i rješenja poput .NET Framework, Silverlight, Windows Azure platforma i servisi, Internet Explorer 8, Windows Vista, Windows Mobile, Visual Studio i Expression alati.

Ova veoma korisna konferencija na temu razvoja softverskih rješenja uz vrhunskog predavača Luku Debeljaka, tehničkog vođe za razvoj i platforme za centralnu i istočnu Evropu, je još jedan u nizu Microsoftovih događaja koji imaju za cilj konstantno unaprijeđenje znanja, ali i razmjenu iskustava lokalnih IT stručnjaka.