biznis
0

U Sarajevu 29. i 30. poslovna i investicijska konferencija

FENA
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) i The European Finance Convention Foundation organiziraju 29. i 30. marta u Sarajevu poslovnu i investicijsku konferenciju «Investiraj u BiH 2007».

Cilj konferencije, kako se navodi u saopćenju FIP-e, jeste okupiti lidere iz finansijskog, investicijskog i poslovnog svijeta koji traže načine ulaska na tržište BiH.

Konferencija posebno obradit će teme: Investicijske mogućnosti i privatizacija u 2007. u Bosni i Hercegovini, Stvaranje najatraktivnije poslovne klime u cijeloj jugoistočnoj Evropi i Unapređenje procesa pridruživanja Evropskoj uniji.

Široki spektar tema obradit će visoki državni zvaničnici - Haris Silajdžić, član Predsjedništva BiH, Dragan Vrankić, ministar finansija i trezora BiH, Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, te predstavnici evropskih i međunarodnih institucija - Dirk Reinerman, Gulio Moreno i Graham Slack.

Također, mnoge teme obradit će i eksperti iz privatnog sektora - velikih industrijskih i komercijalnih kompanija iz sektora energije (nafta, plin, električna energija), infrastrukturnih projekata (voda, otpad, kontraktori, razvitak, transport, građevinski materijal) te telekomunikacija, informacionih tehnologija, inžinjeringa, tekstila, prehrane, transporta, agrikulture i turizma, te hemijskog i farmaceutskog sektora.