Investirano 17 miliona KM
0

U ponedjeljak svečano otvaranje hotela "Kardial" u Tesliću

SRNA
Hotel Kardial
Hotel Kardial
U Zdravstveno - turističkom centru "Banja Vrućica" kod Teslića sutra će zvanično biti otvoren hotel "Kardial", u čiju je rekonstrukciju investirano oko 17 miliona KM.

Hotel će svečano otvoriti predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik opštine Teslić Savo Kasapović i predsjednik Upravnog odbora Zdravstveno - turističkom centru "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić.

Sredstva za rekonstrukciju najvećeg i najatraktivnijeg hotela u ovom turističkom centru, obezbijeđena su iz vlastitih kapaciteta, kreditnih sredstava Investiciono - razvojne banke RS, te kroz dokapitalizaciju.

"Kardial" sadrži luksuzno opremljene sobe i apartmane, kongresnu dvoranu kapaciteta 380 mjesta, te šest pratećih poslovnih salona predviđenih za održavanje manjih skupova, dok je u sklopu hotela otvoren i Spa velnes centar.

Savremeno uređen i opremljen sa kapacitetom od 400 ležaja, hotel "Kardial" je pozicioniran u rangu hotela sa četiri zvjezdice.

Direktor "Banje Vrućice" Goran Gojić rekao je Srni da je rekonstrukcija "Kardiala" najveća investicija u oblasti turizma ikada realizovana na ovim prostorima, dodavši da su završetkom ovog projekta stečeni uslovi za boravak gostiju svih kategorija, te znatno poboljšan kvalitet ponude hotela.

"Otvaranjem Velnes centra i bazena nude se potpuni sadržaji za boravak porodica i gostiju svih generacija. U Zdravstveno - turističkom centru u posljednje tri godine cijene usluga nisu mijenjane i stalno raste broj posjeta, a okosnicu čine domaći i gosti iz susjednih država", rekao je Gojić.
On je rekao da je cilj menadžmenta da se sada nastupi agresivnije ka svjetskom tržištu, zbog čega je na poslovima maketinga zaposleno nekoliko novih radnika.

Gojić je rekao da je "Banju Vrućicu" u prošloj godini posjetilo više od 100 000 turista, te da je ostvareno 92.000 noćenja, što je dobar rezultat, obzirom da "Kardial" nije bio u funkciji.

"Planovi za ovu godinu su ambiciozniji i cilj je ostvariti 122.000 noćenja. Sve ove poslove prati zapošljavanje novih stručnih i mladih radnika. Samo u posljednjih nekoliko mjeseci zaposlena su 54 nova radnika i značaj broj sezonskih", rekao je Gojić i dodao da je trenutno u "Banji Vrućici" stalno zaposleno 250 radnika, za koje se sve obaveze izmiruju redovno.

On je dodao da je u ovoj godini planirana i izgradnja fudbalskog stadiona sa vještačkom travom.

"U taj projekat biće uloženo oko 800.000 KM. Na taj način će se steći uslovi i za pripreme brojnih sprotista i fudbalskih ekipa", rekao je Gojić.