biznis
0

U ponedjeljak nastavak razgovora o zeničkom "Borcu"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U ponedjeljak bi u Sarajevu trebali biti nastavljeni razgovori o situaciji u zeničkom „Borcu“.

Potvrdila je to danas za Fenu nekadašnja predsjednica sindikata Tvornice konfekcije "Borac" d.d. Zenica Senada Jahjaefendić nakon sastanka s ministrom energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Vahidom Hećom, kojem je prisustvovao i direktor Agencije za privatizaciju u FBiH Enes Ganić.

„Danas ništa nismo mogli riješiti. Stečajna upraviteljica naše firme „Borac“ Zenica, nije došla mada je bila pozvana. Zvali smo je direktno u toku sastanka i odmah zakazali sastanak za ponedjeljak“, kazala je Jahjaefendić.

Po njenim riječima, radnici koji su bili pred zgradom Vlade FBiH danas odlaze kući, vraćaju se u ponedjeljak ujutro i bit će tu dok se ne riješi ova situacija.

Oko 70 bivših radnika zeničkog "Borca", koji su od jučer ujutro boravili ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, prenoćili su u zgradi Saveza samostalnih sindikata BiH te se jutros ponovo okupili ispred zgrade Vlade.

Od Vlade FBiH i Agencije za privatizaciju u FBiH oni traže povezivanje staža za posljednjih osam godina, isplatu osam plaća i otpremnina po Zakonu o stečaju i raskid Ugovora o privatizaciji.