biznis
0

U Odžaku će se graditi industrijska zona

FENA
Općinsko vijeće Odžak donijelo je Odluku o izradi regulacijskog plana industrijske zone.

"Opravdanost izgradnje industrijske zone ogleda se u činjenici dugoročnog rješavanja potreba poduzetnika za poslovnim prostorom koji omogućuje poslovno povezivanje, racionalizaciju poslovanja i zajedničko korištenje pripadajuće infrastrukture, čime lokalna zajednica osigurava brži gospodarski razvoj, sukladan svojim prostornim i razvojnim planovima", priopćeno je iz Općinskog vijeća Odžaka.

U priopćenju se ističe da se "određivanjem prostora industrijske zone ujedno sprečava devastacija prostora do koje dovodi izgradnja proizvodnih i skladišnih objekata unutar naselja ili na pojedinačnim parcelama unutar većeg sklopa poljoprivrednog zemljišta.

Radi objedinjavanja potencijalnih interesa, kako poduzetnika tako i drugih pravnih i fizičkih osoba, nadležna općinska služba pripremila je anketni upitnik koji zainteresirane osobe mogu dobiti i popuniti u općinskoj šalterskoj sali.

Nakon prikupljenih iskazanih interesa uslijediti će izrada projekcije potrebitih financijskih sredstava za realizaciju tog projekta.