Toyota Croatia
0

U našoj regiji nema kvarova na papučici gasa

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kompanija Toyota Croatia izvijestila je kako u regiji koju pokriva, a u kojoj se nalazi i naša zemlja, u ovlaštenim servisima nije otkriven nijedan kvar na papučici gasa ni sličan kvar. Najavljeno je kako će, nakon potvrde konačne liste vozila, kompanija poslati pisanu obavijest vlasnicima vozila obuhvaćenih preventivnom servisnom akcijom ojačanja mehanizma papučice gasa.

"U Adrija regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Kosovo i BiH), nije bilo niti jednog zabilježenog takvog ili sličnog kvara u nekom od Toyotinih ovlaštenih servisa", navodi u obavijesti hrvatsko predstavništvo Toyote.

Ističe kako "detaljne analize potvrđuju da se radi o iznimno rijetkoj pojavi na evropsko nivou" koja se, i ako se dogodi, potpuno može kontrolisati u vožnji.

Iznoseći standardnu proceduru u preventivnim servisnim akcijama, Toyota Croatia ističe kako bi se "na nivou kompanije Toyota uskoro trebao identificirati tačan broj i lista vozila".

Vjeruje da će ta informacija biti dostupna najkasnije do 12. februara 2010. godine.

Nakon potvrde konačne liste vozila, Toyota Croatia poslat će pisanu obavijest svim vlasnicima čija su vozila obuhvaćena preventivnom servisnom akcijom kako bi se o Toyotinu trošku dodatno ojačao mehanizam papučice gasa.

"Prve količine potrebnih dijelova očekujemo u ovlaštenim servisima u Evropi, tako i u Hrvatskoj, od 15. februara 2010., s obzirom na to da je Toyota potvrdila konačno rješenje za sve modele koji su uključeni u preventivnu servisnu akciju u Evropi", navodi se u obavijesti.

Inače, Toyota je prošle sedmice objavila da sa svjetskog tržišta povlači nekoliko miliona automobila zbog greške na papučici gasa.