biznis
0

U Mostaru manifestacija "Dani vina i sira"

FENA
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić otvorio je večeras u Mostaru manifestaciju "Dani vina i sira" koju već treću godinu organizira Ugostiteljsko trgovinski centar "Biosphera" iz Mostara.

Tom prigodom gradonačelnik Bešlić je pozdravio sve izlagače te istaknuo kako ovakva manifestacija daje mogućnost promoviranja zdravog načina življenja koji je danas europski trend.

"Želio bih da Mostar u idućem razdoblju, pored Starog mosta i prirodnih ljepota koje ima, također promovira i domaće i zdravo te da na taj način postane prepoznatljiva turistička destinacija", kazao je Bešlić.

Nazočne je pozdravio i direktor Biosphere Haris Sadžak, koji je istaknuo kako je osnovni cilj manifestacije doprinos razvoju domaće proizvodnje na području Hercegovine.

Sadžak se zahvalio svim sudionicima kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organiziranju ove manifestacije.

Tijekom dvodnevne manifestacije svoje proizvode će prezentirati 30 proizvođača iz Hercegovine, a svi zainteresirani štandove mogu posjetiti 20. studenoga u restoranu "Veranda" u Biospheri od 10 do 18 sati.

U sklopu manifestacije bit će upriličena i dva edukacijsko informacijska okrugla stola na kojima će biti riječi o spajanju hrane i vina kao i o svjetskim trendovima u marketingu vina i sira.

Ovogodišnja, treća manifestacija ima i humanitarni karakter. TAko će posjetitelji moći kupiti čaše za degustaciju vina u vrijednosti od 10 maraka, a prikupljeni novac bit će dodijeljen Centru za djecu i mlade s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru.