biznis
0

U Goraždu se 18. maja otvara novo postrojenje firme "Prevent"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prevent grupacija u BiH, 18. maja u Goraždu će svečano otvoriti novi pogon za proizvodnju auto presvlaka za automobile renomiranih svjetskih proizvođača.

Riječ je o značajnoj investiciji kojom će se znatno doprinijeti razvoju ovog dijela BiH otvaranjem više od 700 radnih mjesta.

Svečano presijecanje vrpce u Industrijskoj zoni Vitkovići obavit će predsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda, dok će za uposlenike "Preventa" i građane biti upriličen cjelodnevni program.

Manifestaciji će prisustvovati svi uposlenici "Prevent grupacije" u BiH koja, kroz sedam firmi članica, broji njih oko pet hiljada.

Predviđen je turnir u malom nogometu te revijalna utakmica utakmica između zaposlenika ASA grupacije i Prevent grupacije.

Najzaslužnijim uposlenicima bit će dodijeljena prigodna priznanja i pokloni za odlične poslovne rezultate u protekloj godini.

Građanima Goražda firma "Prevent" istog dana poklonit će koncert Dine Merlina koji će se u 20 sati uz besplatan ulaz održati na Gradskom stadionu u Goraždu.

"Prevent grupacija" posluje u Bosni i Hercegovini od 1999. godine i otvara jednu novo radno mjesto svaki dan. Zajedno sa ASA grupacijom, najznačajniji je privatni poslovni sistem u Bosni i Hercegovini i među vodećima u regiji.

Lider je u automobilskoj industriji i vodeći bh. izvoznik.