Rovinj
0

U četvrtak počinje Weekend Media Festival

Sarajevo-x.com
Još su samo dva dana ostala do početka Weekend Media Festivala, prvog događaja koji će povezati najznačajnije igrače vezane uz medije i cjelokupnu komunikacijsku industriju u regiji, te ugostiti neke od najznačajnijih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija.

Na prvom Weekend Media Festivalu prisustvovat će vodeći mediji i komunikacijski stručnjaci iz Bosne i Herecgovine.

Uz brojne predavače iz zemalja regije, Weekend Media Festival će od 18. do 21. septembra ugostiti svjetske zvijezde Festivala poput Blakea Chandleea, pokretača Facebooka u Europi i komercijalnog direktora te popularne društvene mreže u Velikoj Britaniji, Josepha Jaffea, jednog od najtraženijih savjetnika velikih globalnih korporacija i predavača u području novih medija, te Iru Kurgana, jednog od čelnika Fox Broadcasting Co i čovjek s više od 20 godina iskustva u vrhu svjetskog TV businessa.

Za praćenje rada Festivala prijavilo se više od 150 novinara iz vodećih medija zemalja regije: Dnevnog avaza, Večernjeg lista BiH, Onase, Azre, Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), Radija Stari Grad, Radio-televizija Srbije (RTS), Tanjuga, Politike, Ekonomista, Radija B92, Hrvatske televizije (HTV), RTL Televizije, Nove TV, 24sata, Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i brojnih drugih.

Iz Bosne i Hercegovine učešće na Festivalu, kao sudionici u panel diskusiji, uzeti će gospoda Adnan Osmanagić, direktor Radija Stari Grad koji će govoriti na temu Internet radio: glavni business ili side-kick?, te Mirsad Cviko, urednik Expressa koji će učestvovati u diskusiji Celebrity kultura u regiji: stilisti, starlete i skandali! Oglašavanje?!

Weekend Media Festival ugostit će sto najboljih studenata različitih fakulteta iz zemalja regije, koji će moći prisustvovati predavanjima i raspravama o specifičnosti položaja medija u regiji, javnoj i kabelskoj televiziji, autorskim pravima regionalnim iskustvima, edukaciji novinara, internetu, internet-radiju, te celebrity kulturi u regiji.

U sklopu prvog Weekend Media Festivala, u dijelu programa pod nazivom Weekend TV prikazat će se pilot-epizode dosad neviđenih serija iz produkcijskih kuća Bum Tras, Ring Multimedija, Continental Film i Home Box Office (HBO).

« Zadovoljstvo je biti bh. partner u organizaciji prvog Weekend Media Festivala, obzirom da su mediji sastavni dio svakodnevice i prisutne su konstantne velike promjene u ovoj oblasti koje nas motivišu na stalnu edukaciju i praćenje trendova. Weekend Media Festival je mjesto na kojem će stručna, ali i šira javnost dobiti sve potrebne informacije kada je riječ o tradicionalnom mediju i uticaju ekspanzije modernih internet i mobilnih komunikacija na već davno postavljene standarde. Drago mi je da će učešće na Festivalu uzeti i najjači bh. mediji, te time pokazati da ne zaostaju za savremenim medijskim trendovima, te da prate regionalna dešavanja kada je riječ o medijma, PR-u i marketingu, oblastima koje su sastvani dio uspješnog poslovanja. Weekend Media Festival je prilika da se razmijene znanja i iskustva, te uspostavi ili unaprijedi suradnja“, zjavio je g. Samir Korić, direktor agencije Pristop BH d.o.o. iz Sarajeva, koja je partner Festivala.