biznis
0

U Čeliću se održavaju "Dani jagodastog voća"

FENA
U Čeliću se održava dvodnevna manifestacija "Dani jagodastog voća BiH".

Manifestacija "Dani jagodastog voća BiH" se u kontinuitetu održava već 19 godina, a svojim karakterom i sadržajima predstavlja sajam proizvođača jagodastog voća i poljoprivredne mehanizacije.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje preko 500 izlagača jagodastog voća, što ukazuje na konstantan porast broja zainteresiranih za izlaganje na ovoj manifestaciji.

Pored prezentacije jagoda i jagodastog voća kao i poljoprivredne mehanizacije jučer, prvog dana manifestacije, priređena je i prezentacija Bosanske sofre. Sa preko 500 različitih jela Turistička zajednica Tuzlanske županie nastoji još jednom skrenuti pažnju na tipičnu bosanskohercegovačku gastronomsku ponudu.

Također, organizatori su jučer svečano otkrili i spomenik jagodastom voću, po čemu je područje Čelića dobro poznato. Zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljena su i priznanja za podršku ovoj manifestaciji. Vladi Tuzlanskog županije dodijeljeno je priznanje "Prijatelj manifestacije Dani jagodastog voća BiH".

Danas, drugi dan manifestacije bit će održan okrugli sto na temu "Pravci razvoja proizvodnje jagodastog voća na području općine Čelić".