biznis
3

Twitter zabilježio gubitak od 90 miliona dolara u posljednja tri mjeseca 2015. godine

Klix.ba
Twitter je prijavio gubitak od 90 miliona dolara za posljednja tri mjeseca 2015. godine. Ovaj društveni medij nije zabilježio novi porast korisnika, za razliku od drugih mreža koje napreduju ka vrhu.

Twitter u prosjeku ima 320 miliona aktivnih korisnika, ali riječ je o istom broju kao i u prethodnom kvartalu. Ovo je prvi kvartal u kojem Twitter nije zabilježio rast aktivnih korisnika.

Prihodi za kvartal porasli su za 48 posto na 710 miliona dolara poredeći sa četvrtim kvartalom 2014. godine, što je ispunilo očekivanja analitičara.

Čim su objavili rezultate, Twitterove dionice su pale za 10 posto.

"Bez povećanja broja korisnika, ali sa dobrim finansijskim rezultatima, Twitter još nije pokazao kako može napredovati s ove problematične tačke koja im ne dozvoljava rast", rekao je analitičar Brian Blau.

Twitter je u posljednjem kvartalu izgubio dva miliona korisnika što je neprihvatljivo za investitore. Uprkos novim poljima i opcijama, reklamnim kampanja i konstantnoj aktivnosti javnosti koju Twitter ima, kompanija nije rasla.

Ipak, vođe ove društvene mreže nisu pretjerano zabrinute kazavši kako očekuju povratak izgubljenog tokom trenutnog kvartala. Analitičari tvrde kako je potrebna velika promjena da bi se to dogodilo.

Za razliku od Twittera, Facebook bilježi rast od 1,5 milijardi korisnika, a Instagram od 400 miliona iako je nastao četiri godine nakon Twittera.