biznis
0

Tvornica cementa Kakanj preuzela TBG Beton

FENA
U Kaknju je danas potpisan ugovor između Tvornice cementa Kakanj i Duna-Drava Cementa kojim je Tvornica cementa Kakanj postala vlasnik kompanije TBG Beton d.o.o. Zagreb, specijalizirane za proizvodnju i plasman transportnog betona.

Kompanija TBG Beton, sa šest poslovnih jedinica, uspješno posluje na hrvatskom tržištu od 1998. godine.

Uime kompanije Duna-Drava Cement ugovor je potpisao finansijski direktor Ferenc Sover koji je istakao da je siguran u nastavak dobrog poslovanja tvornice TBG Beton, a uz sigurnu i efikasnu podršku menadžmenta Tvornice cementa Kakanj.

Čestitao je Tvornici cementa Kakanj na ovom veoma važnom i odvažnom koraku kojim pokazuje da je uz podršku HeidelbergCement grupacije izrasla u veoma respektabilnu kompaniju.

  • Ova investicija omogućava dodatni plasman visokokvalitetnog kakanjskog cementa na tržište susjedne Hrvatske, bolju konkurentsku poziciju i dugoročni stabilan razvoj Tvornice cementa Kakanj. Ponosni smo i na činjenicu da smo jedna od rijetkih BiH kompanija koja svoje poslovanje širi i izvan granica BiH, kazao je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je vodeći bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa. Privatizirana je 2000. godine, a većinski dioničar je HeidelbergCement grupacija.

U proteklih deset godina u Tvornicu cementa Kakanj i povezane djelatnosti uloženo je oko 140 miliona KM, a što je za 40 miliona više od privatizacijske obaveze, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.