biznis
0

Tuzlanska pivara izvozi na Kosovo

Sarajevo-x.com
Tuzlanska pivara isporučila je u petak prve količine svojih proizvoda na područje Kosova. Rezultat je to uspješnih pregovora Menadžmenta Pivare sa predstavnicima kosovske kompanije N.T. Barkos, krunisanih potpisivanjem dugoročnog ugovora, kojim se predviđa izvoz kompletnog asortimana proizvoda na ovo područje.

Kako je naglasio Hariz Altumbabić, direktor sektora za marketing i robni promet u Pivari Tuzla, ugovor predviđa uvoz na Kosovo i distribuciju svih vrsta piva, sokova, mineralnih i izvorskih voda. Ovim uspješnim poslovnim poduhvatom menadžment Tuzlanske pivare nastavio je provoditi strategiju baziranu na održavanju izuzetnoga kvaliteta proizvoda i planskog osvajanja novih tržišta. Upravo je kao dio te strategije planirano da se kvalitetom i pojačanom prisutnošću, zadovolje zahtjevi izbirljivog domaćeg tržišta, te tradicionalno kvalitetni proizvodi Pivare Tuzla, ponovno vrate na tržišta u zemljama regiona.

 Redizajnirana ambalaža, konstantan kvalitet i strateško planiranje su i u teškim danima svjetske krize dali rezultate, tako da se od početka ove godine bilježe uspjesi i povećanje izvoza, te općenito prodaja. Iz pivare najavljuju skoro lansiranje na tržište novih proizvoda, kao odgovor na zahtjeve kupaca za širenjem proizvodnog asortimana.