Svečano otvoren restoran
0

Tuzlaci se utrkivali ko će prvi pojesti McDonald'sov hamburger

Piše: D. Brkić
(Foto: Klix.ba)
Svečanim presijecanjem vrpce, danas sat prije podneva, u Tuzli je otvoren restoran McDonald’s, peti u našoj zemlji koji se pridružio poridici od 32.000 restorana širom svijeta. Prije Tuzle, McDonald’s restorani u našoj zemlji su otvoreni u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, a direktor marketinga McDonald’sa u BiH Adi Hadžiarapović kaže kako u narednoj godini neće biti novih objekata u BiH.

"Za 18 mjeseci smo uradili puno posla. S restoranom u Tuzli realizovali smo zacrtane planove. Objekt u ovom gradu vrijedi blizu dva miliona KM, ali je najznačajnije da smo uposlili 50 ljudi koji su prošli obuku u našim restoranima u Sarajevu", kaže Hadžiarapović.

Restoran se prostire na 800 kvadratnih metara, a raspolaže i sa 200 kvadrata ljetne bašte. Smješten je u novootvorenoj zgradi Avaz-Robot u centru Tuzle, a cijene su iste kao i u svim drugim McDonald’s restoranima u BiH.

Nakon presijecanja vrpce osnovci i srednjoškolci su se utrkivali ko će pojesti prvi hamburger u McDonald'su, a za sutra su zakazana i prva rođendanska slavlja. Nema sumnje kako će ovaj restoran biti omiljeno mjesto tuzlanskih omladinaca.