biznis
0

Tuzla: Otvorene nove mogućnosti zaposlenja

Sarajevo-x.com
Na Regionalnom sajmu zapošljavanja, održanom danas u Tuzlanskoj dvorani Mejdan, u organizaciji Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Industrija deterdženata DITA d.d. Tuzla zauzela je ugledno mjesto učesnika Sajma.

Na poziv da učestvuje na Sajmu, DITA se rado odazvala te prezentirajući svoje proizvode ponovo dokazala kako je jedna od rijetkih kompanija u Bosni i Hercegovini koja vodi računa o zapošljavanju mladih i ambicioznih ljudi. Menadžment DITE uvijek je isticao važnost i potrebu za zapošljavanjem mladih i kreativnih ljudi u BiH, što je potvrđeno i zaposlenjem 21 osobe u toku 2006. godine, od čega je 8 osoba bez roditeljskog staranja.

Prepoznavajući činjenicu da je berza rada u Bosni i Hercegovini novi oblik reflektiranja tokova na tržištu rada i da se broj nezaposlenih lica u BiH povećava, Industrija deterdženata DITA odlučno nastavlja kontinuiranu, dobru saradnju sa Zavodom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Regionalni sajam zapošljavanja predstavlja značajno mjesto gdje se mogu sresti poslodavci i kandidati koji tragaju za slobodnim radnim mjestima. Održavanjem Sajma svi oni koji traže zaposlenje, kao i ostale zainteresirane osobe imali su priliku upoznati se sa uspješnom poslovnom politikom DITE, uposlenim kadrovima, proizvodnjom, dosadašnjim dostignućima, te iskustvom i znanjem koje je potrebno za rad u kompaniji.

Značajan broj kandidata posjetio je DITIN štand iskazujući interesovanje za djelatnost ove kompanije, te sudjelovanje u njoj. U nadi da će ovogodišnji Sajam zapošljavanja rezultirati što većim brojem zaposlenih osoba, DITA nastavlja podržavati projekte ovakvog karaktera spremno učestvujući u njihovoj realizaciji.

U okviru Sajma održan je i okrugli sto na temu: „Šta država treba uraditi da se poveća stopa zaposlenosti?“, a svim posjetiocima omogućena je izvanredna prilika za ostvarivanje brojnih kontakata i za očekivati je da će u narednom periodu posao u DITI pronaći još osoba bez zaposlenja.