biznis
0

Turski biznismeni zainteresirani za rekonstrukciju Hastahane i izgradnju radiološkog centra

FENA
Biznismeni turskog grada Izmir u pratnji Kemala Baysaka, počasnog konzula BiH u Turskoj, danas su posjetili Privrednu komoru Kantona Sarajevo (PKKS).

Biznismeni su s predsjednikom Kemalom Grebom i direktorom JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Alijom Mulaomerovićem razmatrali mogućnosti izgradnje modernog radiološkog centra u Sarajevu. Kako se navodi u saopćenju PKKS-a prihvatili su prijedlog da učestvuju u sanaciji i rekonstrukciji vakufske bolnice Hastahana na Kovačima i u okviru nje pokrenu izgradnju radiološkog centra.

Istaknuto je i da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS-a u tom slučaju spreman u spomenutom objektu organizirati punkt hitne medicinske pomoći za što postoji velika zainteresiranost građana.

Turski privrednici su iskazali interes i za ulaganje u objekte iz oblasti prerađivačke industrije i turizma te plasman kvalitetnog maslinovog ulja i maslina „taris“ na bh. tržište.

S obzirom na ozbiljne namjere da investiraju u privredu Sarajeva, turski privrednici su u Komori dobili više informacija o privredi Kantona Sarajevo i pravnoj osnovi za pokretanje novih investicija, saopćeno je iz PKKS-a.