biznis
0

Tri bh. drvoprerađivača na sajmu Interzum u Kelnu

FENA
U maju će na sajmu Interzum 2009. u Kelnu, uz podršku Švicarskog programa za promociju uvoza (SIPPO) izlagati i tri bh. proizvođača građevinske stolarije, parketa i drugih obloga na zajedničkom štandu zemalja jugoistočne Evrope, kazala je Feni savjetnica u Privrednoj komori Federacije BiH Šemsa Alimanović.

Na sajmu, koji traje od 13. do 16. maja, predstavit će se Kontinental iz Kiseljaka, Petroprojekt iz Bratunca i Top Wood iz Viteza.

Na ovaj način SIPPO je proširio svoju podršku bh. drvoprerađivačima s proizvodima višeg stupnja finalizacije, započetu još 2007. godine. To predstavlja korak dalje u snažnijoj podršci bh. izvoznicima koju SIPPO, uz suradnju s Drvnim klasterom BiH i putem najavljenog pilot projekta unapređenja izvoza u zemlje EU pruža drvnom sektoru BiH.

Sajam Interzum održava se već 50 godina u Kelnu (Njemačka). Bit će predstavljeni novi proizvodi i inovacije iz industrije namještaja - elementi, dizajn, enterijer i uređenje prostora, arhitektura, furniri i drvene obloge, koža, tehnologija za proizvodnju tapaciranog namještaja.