Ekonomski fakultet u Sarajevu
0

Treća berza rada "Career Day 2009."

FENA
Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 23. aprila organizira treću berzu rada "Career Day 2009." , pod motom „Pronađi svoj put“.

Berza rada će biti održana na Fakultetu od 10.00 do 17.00 sati.

"Career Day predstavalja jednodnevnu aktivnost, čija je svrha predstaviti i povezati kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini i studente našeg fakulteta. Do sada je na Career dayu prisustvovalo 45 kompanija, a ove godine nadamo se da ćemo obogatiti i proširiti listu učesnika“, izjavila je Selma Kadić, rukovodilac Centra za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Na berzi kompanije će imati priliku da se predstave zainteresiranim studentima, prezentiraju svoj promotivni materijal te ih informiraju o otvorenim pozicijama i mogućnostima zaposlenja. Istovremeno studenti će imati priliku predati svoje biografije predstavnicima prisutnih kompanija.

Berzi rada će prethoditi seminar "Pronađi svoj put u poslovnom okruženju“, gdje će se prisutni studenti upoznati kako napisati CV, motivaciono pismo, kako se pripremiti za intervju, te kako aktivno tražiti posao, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta.