Projekt vrijedan 9 miliona KM
0

Trebinje: Počela gradnja istočne zaobilaznice

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Trebinju je danas počela gradnja istočne obilaznice oko grada, kojom će, kada bude završena, centar Trebinja biti rasterećen od teretnog saobraćaja.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk rekao je Srni da je dio novčanih sredstava za radove na istočnoj obilaznici preostao od južne obilaznice, koja je završena prije dvije godine, te da će ukupno biti potrebno obezbijediti oko devet miliona KM za završetak kompletnog projekta.

On je pojasnio da se istočna obilaznica naslanja na južnu i da će spajati dubrovački sa nikšićkim putem, te dodao da je planirano da radovi budu završeni do kraja sljedeće godine.

Istočna obilaznica bit će duga oko tri kilometra i njenim završetkom bit će spojen Dubrovački i Nikšićki put, odnosno sav teretni saobaćaj koji se obavlja kroz centar grada bit će preusmjeren obilaznicama koje se spajaju sa magistralnim pravcima prema Ljubinju i Mostaru na Zapadu, odnosno prema Dubrovniku i Hereceg Novom na jugu, te Nikšiću na istoku.

Za dosadašnje radove na gradskoj obilaznici utrošeno je desetak miliona maraka, a oko sedam miliona KM obezbijedila je Vlada Republike Srpske.