Sastanak FERK-a
0

Termoelektrana Lukavac dobila dozvolu za proizvodnju električne energije

FENA
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji BiH (FERK) usvojila je, tokom današnje sjednice u Mostaru, Nacrt pravilnika o izvještavanju za imatelje dozvole za djelatnost opskrbe električnom energijom drugog reda i neovisne proizvođače.

Kako je priopćeno iz FERK-a, opća rasprava na nacrt pravilnika održat će se u Mostaru, 3. ožujka ove godine.

Također, FERK je donio Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva "SSL" iz Lukavca, te Rješenje po prijedlogu Prethodne dozvole za izgradnju male hidroelektrane Čajdraš, podnositelja zahtjeva JP "Vik" iz Zenice.

"Razmatrani su i usvojeni nacrti dozvola za rad-licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnositelja zahtjeva: MHE Zagradačka i Ecco Crima iz Prozora-Rame, "Intrade enerija" iz Sarajeva, Nacrt dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom podnositelja zahtjeva "Repower Adria" iz Sarajeva i Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mala hidroelektrana "Šedinac" , podnositelja zahtjeva "Mlinpek žitar" iz Jajca", stoji u priopćenju.

Usvojen je i Zaključak o obustavi postupka po žalbi/prigovoru "Amitea" iz Mostara na Rješenje JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.

Nakon pristiglih zahtjeva za izdavanje Prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mala hidroelektrana "Duščica", podnositelja zahtjeva "Ing-eko" iz Prozora-Rame i Dozvole za rad za opskrbu električnom energijom drugog reda od "Eter" d.o.o. Ljubuški i "Tajna" d.o.o. Ljubuški utvrđeno je kako su zahtjevi potpuni, čime je pokrenut postupak izdavanja dozvola.