biznis
77

Telemach donirao 10.000 KM za gradnju Roditeljske kuće

Klix.ba
Telemach donirao novčana sredstva u iznosu od 10.000 KM za izgradnju Roditeljske kuće te otvorio humanitarni broj za prikupljanje dodatnih sredstava Telemach se uključio u pružanje podrške u izgradnji Roditeljske kuće, kako bi oboljela djeca i njihovi roditelji imali obezbjeđen smještaj i njegu.

Uprava Telemacha je odlučila da izdvoji donaciju u iznosu od 10.000 KM za preostale radove na objektu Roditeljske kuće

Kako bi obezbjedili preostala sredstva za izgradnju i omogućili redovno funkcionisanje i održavanje kuće Telemach je odlučio otvoriti i humanitarni broj 090 33 02 00 putem kojeg će korisnici Telemach usluga kao i MH korisnici moći donirati jednu konvertibilnu marku.

Svaki mjesec prikupljena sredstva putem humanitarnog broja aktiviranog od strane Telemacha prebacivat će se Roditeljskoj kući. Svi korisnici Telemach usluga, kao i MH korisnici, dobit će informacije o mogućnosti donacije računa koje dobijaju poštom.

Udruženje se zahvaljuje Telemachu na društvenoj odgovornosti i pažnji koju su pokazali prema oboljelim mališanima.

Ukupna vrijednost projekta Roditeljska kuća je 1.200.000 KM. Za završetak radova i puštanje objekta u funkciju potrebno je obezbjediti još 130.000 KM.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 kvadratnih metara, imaće suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija sa igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, multifunkcionalna sala, te prostorije za Udruženje.

Također, svi koji žele pomoći nastavak gradnje Roditeljske kuće to mogu učiniti na uplatom na TRN 1610000038890124.