biznis
5

"Swarovski Austria" otvara novi prodajni objekat u Sarajevu

FENA
Otvaranje novog prodajnog objekta u Sarajevu s dizajnerskom rasvjetom Swarovski, koja predstavlja kombnaciju kristala i svjetla, bio je povod današnjeg sastanka ministra privrede Kantona Sarajevo Abida Šarića i regionalnog menadžera prodaje ”Swarovski Austria” za jugoistočnu Evropu Wolfganga Dvoraceka.

”Raduje nas vaša namjera da svjetski poznatim brendom Swarovski obogatite bh. tržište, a posebno što ste izabrali da to bude Kanton Sarajevo, koji je najatraktivnije područje za strane i domaće investicije. Spremni smo pružiti vam podršku, u skladu s našim mogućnostima, kako biste ostvarili adekvatan ambijent za dobro poslovanje, te osigurali dobru predispoziciju za širenje vašeg brenda na tržištu BiH", rekao je ministar Šarić.

Regionalni menadžer prodaje "Swarovski Austria" za jugoistočnu Evropu Wolfgang Dvoracek zahvalio je ministru Šariću na podršci i naglasio da je već ostvaren određeni broj kontakata s hotelima i firmama iz Kantona Sarajevo i BiH koje su pokazele interes za saradnju.

Razlog boravka predstavnika firme „Swarovski Austria“ u Kantonu Sarajevo je također i Privredna misija o temi ”Opremanje interijera, hotela i razvoj projekata” koja se danas održava u organizaciji Trgovinskog odjela Ambasade Republike Austrije, kaže se u saopćenju Pres-službe Kantona Sarajevo.