biznis
0

Svjetska banka dala Wolfowitzu dodatni rok od sedmicu dana

FENA
Paul Wolfowitz; Foto: AP
Paul Wolfowitz; Foto: AP
Administrativno vijeće Svjetske banke dalo je dodatnu sedmicu dana Paulu Wolfowitzu da odgovori na optužbe o nepotizmu, kojima je izložen u posljednje vrijeme, navela je u srijedu ova institucija u svom saopćenju.

"Administratori su se danas okupili da razmotre zahtjev predsjednika da mu se dozvoli više vremena da da komentare na izvještaj grupe ad hoc, koji mu je dostavljen 6. maja", navodi se u saopćenju.

"Oni su informirali predsjednika da prihvataju preporuku grupe da se rok produži do 11. maja navečer za njegove posljednje komentare", dodala je Banka.

Primajući u nedjelju navečer izvještaj komiteta zaduženog za razmatranje optužbi navedenih protiv njega, Wolfowitzu je dat rok od dva dana da odgovori na sve te optužbe. On je potom zatražio najmanje još pet dana da razmotri sva pitanja.

"Administratori su informirali predsjednika da bi se on mogao sastati s njima 15. maja popodne da izrazi svoj lični stav, ako to želi", precizirano je u saopćenju, čime se na sedmicu produžava rok koji se daje predsjeniku.

Wolfowitz se trenutno brani protiv zahtjeva da podnese ostavku nakon što je objelodanjeno da je lično intervenirao da se njegovoj prijateljici, također službenici Svjetske banke, znatno poveća plaća.