Sarajevo
0

FOTO / Svečano otvorena nova poslovnica Moje banke

Sarajevo-x.com
Moja banka je otvorila prvu poslovnicu nakon zvaničnog objavljivanja promjene vlasnika i imena banke. Direktor banke Edin Muftić i predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo svečano su otvorili poslovnicu u novoj zgradi ASA grupacije u Sarajevu u ponedjeljak.

"Naša vizija je biti najbolja domaća privatna komercijalna banka koja istinski razumije potrebe svojih klijenata. Želimo ponuditi klijentima sigurnost poslovanja, sa stalnom orijentacijom ka stvaranju novih vrijednosti“, rekao je Edin Muftić, direktor Moje banke, te dodao da klijenti od ove banke mogu očekivati transparentnost, dostupnost, poštenje i profesionalnost.

Pored fokusa na potrebu za domaćom bankom koja približava svoje poslovanje potrebama klijenata, istaknuta je i važnost ulaganja u razvoj bh. privrede.

"Bosni i Hercegovini nedostaje jaka domaća banka koja istovremeno može biti i svojevrsni regulator prilika na tržištu. Strategiju Moje banke i otvaranje ove poslovnice vidim kao doprinos ASA grupacije razvoju bh. ekonomije", rekao je Kemal Grebo, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo i preporučio privrednicima da provjere sposobnost i uslužnost Moje banke uspostavljanjem poslovne saradnje sa ovom bankom te dodao "da se neće pokajati".

"Naslanjajući se na iskustvo ASA-e i Preventa, želimo biti pouzdan finansijer razvoja bh. privrede, jer Moja banka razumije potrebe i fizičkih i pravnih lica. Moja banka nudi stabilnost u vremenu neizvjesnosti. Živimo u vremenu kreiranja novih vrijednosti, tako da stvarajući jaku domaću banku, pokazujemo mogućnosti sinergije domaćih potencijala i kapaciteta", istakao je Muftić.

Moja banka planira otvoriti poslovnice u Goraždu i u Jelahu u narednih nekoliko mjeseci. Banka je osnovana krajem 2006. godine i do sada je dva puta osvajala priznanje "Zlatni BAM" za najveći rast depozita. Posluje na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, a svoje usluge pruža putem mreže od 14 poslovnica sa 143 zaposlenika.