Prozor/Rama
0

Svečano otvoren sajam "Dani šljive Rama 2009."

FENA
U Prozoru/Rami danas je svečano otvoren Četvrti međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Rama 2009." koji će se održavati do 12. septembra.

Sajam je otvorio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić, koji je tom prilikom naglasio kako je spomenuto ministarstvo za ovu godinu osiguralo 50 miliona KM poticaja za poljoprivrednike u Federaciji BiH, dodavši da se nada kako će u budućnosti ta sredstva biti znatno veća.

Ljubić je istakao važnost sela, smatrajući da bez sela i zadovoljna seljaka nema ni poljoprivrede niti njezinog razvoja. On je poljoprivrednim proizvođačima i izlagačima iz Rame obećao kako će zajedno s općinom Prozor/Rama raditi na brendiranju ramske šljive i šljivovice te jagodarskog voća koje sve više dobiva na važnosti na području ove općine.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Općinskog vijeća Prozor/Rama Zajko Čorbadžić te načelnik općine Jozo Ivančević, koji je naglasio kako je ovaj sajam pokušaj pravilnog sagledavanja mogućnosti razvitka ramskog kraja i šireg područja te izrazio nadu kako će sajam pomoći ramskom čovjeku da se odvaži i ohrabri za ulaganje u poljoprivredu.

U okviru Sajma danas je planiran i okrugli stol "Poljoprivreda i turizam u funkciji lokalnog razvitka" te prezentacija Programa za poticaj za zapošljavanje u ovoj općini.

Večeras u 19 sati bit će održana "Večer ramske šljivovice i gastro ponuda Rame".