Sarajevo
0

Sutra svečano otvaranje BBI Centra

FENA
Uprava Grada Sarajeva i BBI Centar organizirat će u ponedjeljak, u okviru proslave Dana grada Sarajeva, zvanično otvoranje ovoga centra, "najsavremenijega poslovnog objekta u Bosni i Hercegovini".

Tim povodom u nedjelju je upriličena konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni kapaciteti Centra, usluge koje nudi, kompletan proces izgradnje te scenarij proslave i otvaranja Centra koji se prostire na 43.000 kvadratnih metara.

BBI Centar nudi 19.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje u kojima su svoje mjesto našle svjetski poznate robne i ostale marke. Neke od njih poput Salse, Pola, Sixta, prvi put su zastupljene u BiH.

"Realizacija projekta trajala je tri godine. Investitori su u ovaj centar, za koji želimo da postane mjesto susreta građana Sarajeva, uložili 70 miliona KM. Želimo da on bude novi simbol grada kao što je to nekada bila 'Sarajka'", kazao je direktor BBI Leasing & Real Estate Sead Živalj.

Kuriozitet ovog centra su i 464 mjesta za parkiranje raspoređena na tri etaže koje posjetiteljima Centra, ali i onima koji žele mjesečno ili godišnje iznajmiti mjesto, nudi 24-satni videonadzor.

"BBI Centar će u ovim vremenima kojima dominira ekonomska kriza ponuditi novih 1000 radnih mjesta, na šta smo posebno ponosni", istaknuo je menadžer BBI Centra Edin Ćerić.

Posjetiteljima je na usluzi i odjeljak Ljepota i zdravlje, igraonica One to Play za najmlađe te mnoštvo restorana i kafea. Šoping dio prostire se do 5. sprata, a ponuda je, u cilju lakšeg snalaženja, urađena tematski - po spratovima. Od 5. do 10. sprata su uredske prostorije.

Svečanošću koja je započela u nedjelju nizom manifestacija na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI Centra, otvoren je ovaj trg kao poklon svoj djeci Sarajeva.

Za svečano otvaranje BBI Centra, odgovoran je scenarist i redatelj programa Amir Bukvić. U otvaranju će, pored mnogobrojne djece iz Sarajeva, učestvovati Sarajevski gudački kvartet, Plesni studio "Luca dance", Plesna grupa "Tanzelarija", Kemal Monteno, glumac Amar Bukvić, "Shadrvan Code" te akademik Abdulah Sidran koji je, posebno za ovu priliku, napisao pjesmu posvećenu djeci Sarajeva i Sarajevu.

Program otvaranja počinje u 19 sati.