biznis
11

Stručnjaci: Ovo će biti loša godina za Apple, a razlog je novi iPhone

Klix.ba
Apple će predstaviti novi iPhone početkom septembra i najvjerovatnije će se zvati iPhone 7. Do sada o ovom uređaju znamo dosta toga izgledat će slično kao iPhone 6S, ukoliko u obzir ne uzmemo redizajnirane linije antene i većeg objektiva, piše Mashable.

"Da budemo iskreni tu je i čitava priča o uklanjanju 3,5-milimetarskog utora, ali u principu razlike u odnosu na posljednje dvije generacije neće biti radikalne. Upravo tu leži razlog zašto se većina ljudi neće odlučiti za kupovinu novog smartfona ove godine", kaže Steve Kovach iz Tech Insidera.

To je loša vijest za Apple jer je 2016. ionako loša godina za njihov najveći i najznačajniji proizvod – prodaja je pala prvi put u devetogodišnjoj historiji postojanja iPhonea!

Prema svemu sudeći, taj će se trend nastaviti zbog siromašnih inovacija u iPhoneu 7.

  1. godine Apple je prodao 192 miliona jedinica uređaja, 2015. taj broj se popeo na 231 milion, dok se za kraj 2016. godine predviđa maksimalna prodaja od 205 miliona jedinica.

Ipak, stvari bi mogle da se poprave 2017. godine jer će Apple, ako se suditi prema glasinama, predstaviti smartfon uređaj revolucionarnog dizajna na kojem stručnjaci kompanije već uveliko rade.

Vezani članci